Un somn de Montessori

Se stie ca motivul cel mai frecvent de oboseala al parintilor il reprezinta privarea de somn. Bebelusii sunt unici, fiecare cu ritmul lui, casa lui, muzica lui, mama lui, patul lui. Sa incerci o reteta de succes standard nu va functiona, insa exista cateva tehnicalitati bine de citit/testat daca e cazul.

Rezonez cu metoda Montessori de crestere a copiilor si am achizitionat si una din carti – detalii vizibile in poze – care ofera niste reguli in privinta somnului bebelusului. Din pacate nu precizeaza nicaieri diferenta dintre un copil alaptat la san, care se poate trezi din ora in ora sa manance, si un bebe pe lapte praf, care poate doarmi sedat 5 ore. Nu precizeaza nici avantaje/dezavantaje ale locului de somn: patul micutului unde mirosul mamei este marginal si deci copilul se poate trezi foarte des ca nu il mai simte, si patul parintilor unde mamele mufeaza copilul imediat ce se foieste, deci ambii se pot odihni mai bine.

Noi am ales sa doarma bebe in patutul lui in camera noastra si, chiar daca il alaptez la 2h (ridicat din patut, pus pe o perna lunga pentru confort, transferat in brate cu perna, alaptat, batut pe spate sa iasa aerul, repus in patut), incercam sa il invatam independent si auto-suficient. Fiecare alegere are avantaje si dezavantaje, iar punctele de pornire din carte sunt de cultura generala, daca nu de aplicat. Lectura placuta!

#somnulbebelusului

#montessori

#mamăpetocuri

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: