La înot cu bebelusul – cum te pregatesti

Ce sport sa faci cu bebelusii la 1 an in afara de kineto si inot. Pe la kineto am trecut, dintr-un impuls ‘trendy’, nu de nevoie dar parchez subiectul pana la proxima ocazie. Iar la inot am fost azi pentru prima oara cu bebelusul.

De ce abia la 1 an? Deoarece s-au cerut cateva analize medicale pentru a intra in clubul ales de noi, si am si incheiat si schema vaccinarilor obligatorii (panicked mama). Iar la decizie se mai adauga si un strop de frica semi-paralizanta sa nu zbiere pe-acolo, intr-un mediu complet nou, tinut in brate de un necunoscut, fara țâța maica-sii langa el si vreo 30 min.

L-am pregatit de inot cu analizele de exsudat nazal si faringian, cu examen de coproparazitologie si sumar urina, plus un aviz epidemiologic (valabil 48h deci e bine sa il cereti cand toate rezultatele sunt disponibile). Carnetul de vaccinari se cerea pe hartie dar cand am intrebat daca toti copii din club sunt vaccinati mi-a raspuns nu, so not a must-have… Asa, si l-am mai pregatit cu o tura la Decathlon la o coada de 50m. A mers repede-ish.

  • chilotei de baie,
  • slip (nu e necesar cat timp au chiloteii de baie),
  • casca inot (daca nu e din cauciuc nu e utila ca tot se uda parul; i-am zis instructoarei sa evite udatul excesiv pe par ca foehnul e inamicul no. 1 momentan, adica dintotdeauna… zgomotul alb nu a functionat niciodata pentru bebelusul meu),
  • papucei-slapi (ii erau mici oricum 😝 dar nu e necesar cel putin la varsta de 1 an cand ii iei in brate si-i transferi in apa si invers, dar am aruncat eticheta si nu ii pot returna),
  • halat baie (nu e necesar daca il infasori intr-un prosop mare la iesire din apa),
  • prosop mare cu gluga.

Initial, la intrarea in sala cu piscina, a fost poker body & face :)) nu se misca, era doar ochi si urechi, incerca sa inteleaga mediul si eu ii tot explicam ce vede. Dar tipa care l-a preluat a avut super skill si i-a castigat increderea total, a fost pe gustul lui (desi nu era bruneta, asa cum i-au placut la mare asta vara).

In toate cele 50 min petrecute cu instuctoarea, in mediul nou, bebelusul meu care nu rezista in cadita la baie mai mult de 10 min si nicio secunda in brate straine – aici nu a fost deloc agitat, nu a protestat, nu a plans sau a scancit, nu s-a uitat la mine pentru validare sau verificare. Odata intrat in apa, maica-sa a devenit inexistenta. Nicio privire! Il mai incurajam ‘bravo mami’ sa se uite la mine ca sa nu ma simt a nimanui 😂 atat de mare a fost succesul!

Daca mai venim? Da! Si doar la noua lui gagica.

#lainotcubebe

#swimmingforthefirsttime

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: