Cum adorm bebelusii

Capture

M-as bucura sa aflu ca exista o reteta one-size-fits-all de adormit bebelusi. Noi ne-am chinuit in flacarile iadului cu acest ‘mic’ inconvenient si am invidiat fiecare parinte cu bebelusi usor de culcat si care dorm oriunde oricum cu oricine. EXISTA, dar nu e al nostru :))) Domnul Ebi, fiul nostru preaiubit are preferintele lui, non-standardizabile, in materie de somn – a se intelege ca detesta somnul – precum urmeaza:

LA 1 LUNA: doar la boobie, urlat la culcare, urlat la trezire.

LA 6 LUNI: doar la boobie si leganat in brate, de mama, zeci de minute. Rar leganat de tata, zeci de minute. Urlat la culcare, urlat la trezire.

LA 1 AN: la boobie sau plimbat in carucior de catre oricine. Urlat sporadic. Upgrade.

LA 1 AN JUMATE:

Mami il tine in brate in leaganul de afara si ii canta un cantecel cu literele alfabetului. Zeci de minute.

Tati il tine langa el in pat si ii citeste istoricul cartierului Rahova. Adoarme in 5 minute .(You fucking kidding me, eu ma chinui cu tot Ansamblul Ciocarlia zeci de minute si tu-i citesti despre Rahova, RAHOVA!!!!????)

Bunica Dada ii canta in pat iepuras coconas. Somn in 10 minute.

Bunica Nana il leagana pe picioare. A mers de cateva ori pana am taiat de pe curriculum educational practica sumbra a zgaltanatului copilului.

LA 2 ANI:

Adoarme cu capul pe burta lui mami, pe care o numeste Bimi, ascultand cantecelul cu alfabetul de zeci de ori. Adoarme in zeci de minute timp in care mi se lipesc organele de spate.

Langa bunica Dada, pe perna, cu manutele lui prinse intre mainile bunicii, cu cantece despre mama & tata (inventate pe loc de bunica, care are un talent unic). Sau cu masaj facut de bunica in par, pe spate si pe picioruse. In 5 minute. Si eu as adormi cu masaj la talpi, cum de nu mi-a venit ideea asta mai devreme?!

Langa bunicul Gogo, pe perna, la sugestia de a inchide ochisorii in liniste, executata imediat. Somn in 2 minute. This is getting ridiculous.

Eu inca nu reusesc sa scad timpul lui de adormit sub 30 minute. Ma calareste si ma incaleca fara sa oboseasca si suspectez ca adorm eu inaintea lui, dimineata nu-mi mai amintesc nimic. Recunosc ca si pentru mine a fost un chin sa fiu culcata cand eram mica, adormeam greu si fortata de circumstante, niciodata de bunavoie. Aveam mereu de facut cate ceva mult mai interesant decat somnul si vreo 3 decade, pana sa am bebelus, am considerat somnul un obicei prost si inutil, contraproductiv al omenirii.

I’ve changed.

Craving for years of sleep now.

Bye zzzzzzzzzzzzzzzz

#sleepdeprivedparent

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

%d bloggers like this: