Cum ne mai distram in weekend!

Green Photo Playing Cards Casino Card

Deoarece timpul meu cu Ebi, fiul meu prea-iubit, se reduce la 2 ore per zi de munca in corporatie (da, sunt o mama corporatista, hit me with jokes I’ve heard before) – cel mai mult ne bucuram unul de prezenta celuilalt in weekend. In timpul saptamanii merge la gradinita part-time si restul zilei il petrece cu bunica Dada – the best of both worlds! Weekendul meu incepe la ora 6-6.30 dimineata cu “mama, deschide ochii, mama ridica” :))) Weekendul lui taica-su incepe la ora 9. Tell me ’bout?  Traim toti 3 impreuna, daca asta era o intrebare :))

In cateva detalii plastice si cu limita de spatiu in minte – aceste activitati guverneaza cei 2 ani si 3 luni ai Domnului Ebi:

 • Cel mai nou si atractiv cuvant pe care l-a invatat si-l spune perfect este “vagaboanda” :))) stiu ce ganditi si aveti o minte murdara! To my defense, acest cuvant exista in carticica noastra despre pisicile aristocrate in care pisica vagaboanda Thomas O’Malley, the alley cat, ajuta pisica Ducesa sa ajunga din nou in Paris. His only take-away from the story: vagaboanda :))) iar cand il vede pe taica-su ca se incrunta la acest cuvant, il pronunta si mai des :))) don’t blame the player, blame the game!
 • Un alt wow factor e ca numaram impreuna in Engleza si Germana pana la 10. I’m in awe! Eu sunt cea cu minim de germana pe CV dar m-a surprins ca el a captat foarte bine pronuntia! O fi bine sa-l inscriem la o gradinita germana, o fi bine sa renuntam la gradinita Montessori, n-o fi bine…. ne mai gandim si ne mai uitam si pe conditiile din contracte, pe cost si pe proximitate! Nu de alta dar pentru anul 2020-2021 tocmai ne-a anuntat gradinita noastra Montessori ca maresc taxa anuala cu 25% – greedy bastards! O sa am asta in minte cand cer marire de salariu 😉
 • Am observat ca ii plac foarte multe jocurile de rol. Dar top of the top e cel cu 112 – pompierii. I-am si facut cadou un echipament de pompier si ii plac cascheta, stingatorul, toporul. El ia telefonul, tasteaza si incepem duetul:

Eu – Alo, 112, ce urgenta aveti?

El: Sa vina pompierii!

Eu: Unde?

El: In copac!

Eu: Si ce mai e in copac?

El: O pisica, aoleuuuuu!

Eu: Stai departe Ebi, nu te apropia, focul arde! Trimit un echipaj de pompieri acum!

Niiii-noooo, niiii-nooo si imi cere sa ma asez in masinuta lui, imi pune cascheta pe cap si mergem impreuna la foc sa-l stingem (cutia in care era echipamentul are desenat un foc pe ea) si el face fas-fas-fas din stingator iar eu il incurajez. Toti cei care au vazut video cu noi au lesinat de ras, mai ales au ras de mine ca ma stiau a cold-hearted stiff chick. My old reputation stopped here and the new one can’t be undone.

Alte activitati care ne ocupa timpul, cu o medie de concentrare de 10 min per activitate, sunt:

 • “O, nu, mingea!” striga Ebi si ma atrage in alt joc de rol, cu gestica si mimica unei situatii de criza. Pe un poster apare o minge cazuta din mana unui copil pe o strada circulata de masini si noi interpretam episodul. Sper ca a invatat sa nu alerge dupa o minge scapata pe strada! Brrrrr
 • facem supa din orice apucam (avem un bol mic, lingura si mimam sarea, apa si focul): litere, magneti, betisoare. Uneori ia facaletul si incepe sa ruleze cu el pe tot covorul, cica e “bucatar-sef” si face placinta :))
 • ma ajuta sa asez hainele spalate pe uscator si apoi pune hainele curate din dulap in masina de spalat
 • masini, masini, masini – cu toate scenariile inimaginabile de joaca. E baiat cu jocuri de baieti si eu mama de baiat 100%, just as I’ve always felt!
 • sare pe taica-su cu fundul si picioarele, ca orice baiat care cere atentie si harjoneala de la unul din tribul sau. Mai sare uneori si pe bunica Dada, cred ca apelam la un ortoped curand (pentru ea, nu el) :)))
 • iesim afara in recunoastere in cartier si greeting & grabbing the cats
 • spune si el ca “nu calcam florile, nu rupem crengile din copac si nu ne dam pe balustrada” ca asa spune in cartea cu sunete “Bunele maniere“. Ii place sa repete “I am stuck/Sunt blocat” si “nu pot sa dorm” si “cioara zboara” si “alo, comand pizza, sa fie cu rosii, branzica Mozzarella, gem, oua si gem” :)))) expresii culese din cartile Usborne mai ales.
 • zilnic rasfoieste o sumedenie de carti cu sau fara sunete (nici eu nu ma opresc din cumparat): alfabetul, numerele, culori, forme, multe cu flip&flap de la Usborne, cu cantece si cu povesti. Cartea favorita zilele acestea este Bug in a Rug de la Usborne https://www.youtube.com/watch?v=E1KyRQJ8d9Q si o carte cu versuri despre raţe si numere. Saptamana viitoare sigur vor fi altele.
 • Cantam si dansam “Rotile de Autobuz” si versiunea-sora in engleza “Wheels of the bus”. Dimineata cand o vede pe educatoare incepe sa cante si sa danseze aceasta melodie si ea imi spune ca i-a molipsit pe toti copiii din grupa :))) doar Baby Shark mai rivalizeaza. Iar de cate ori ma suna la telefon imi spune “the bus” si eu trebuie (si asta si fac) sa cant melodia oriunde m-as afla. Mereu ma prinde in public, printr-un metrou, in birou cu multi colegi, uneori mai izolat si mult mai embarrassing in toaleta – adica ma trece un sentiment ambivalent de “imi crapa obrazul de rusine” combinat cu “fuck it, un copil am si oricine altcineva e in plus”. Apoi, la incheierea cantecului, fiul meu imi zice “te iubeste mama tot” (asa cum ii spun eu). Cum ai putea refuza sa te faci de ras cand te primeste cu asa o remarca?

Cadem de somn si eu si el pe la 21.30 – 22.00 dar nu inainte sa jucam cu hohote de ras “peekaboo” https://www.youtube.com/watch?v=lVFj91Z1AfM See youuuuuuuuuuuu!

 

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

%d bloggers like this: