Simțul umorului la 2 ani si 5 luni

De cand stau acasa 24/7 cu domnul Ebi am ajuns sa fiu un fin observator al tuturor proceselor si starilor prin care trece.

Tocmai am sarbatorit 2 ani si 5 luni de cand il sterg la fund si in fiecare zi ma surprinde cu cate o vorba de duh sau niste reactii absolut originale.

1. Sa va zic cum a trimis-o pe bunica Nana in bucatarie. Ebi voia sa se joace doar cu bunicul Gogo, asa ca i-a luat pe amandoi si le-a spus ‘la bucatarie’, unde s-au si dus. Apoi l-a luat pe bunicul Gogo de mana si l-a adus iar in sufragerie sa joace pase cu mingea. Bunica nu a inteles mesajul si a venit inapoi, moment in care Ebi a inceput sa vanture mana, cu tipete, in semn de ‘pleaca, pleaca, pleaca’. Asa tact de a exclude pe cineva din joc si un fin simt de planificare strategica e de admirat :))

2. Ii traduce bunicii Dada din engleza si germana in romana 😂 Cuvinte ca dog, cat sau die ziege. Asa invata si bunica ceva limbi straine.

3. Stateam pe WC de cateva secunde, ca mai mult nu mi se permite, si vine Ebi sa ma cheme la joaca: ‘Mama, ridica-te din caca!’ Cu asta am descoperit ca e un speaker motivational innascut! 😂

4. Cand vrea tableta de la tati spune: ‘Sa scoata tableta din mana!’ 😆

5. ‘Foarte multe ananase’ la bucati multe de ananas 🍍🍍🍍🍍

6. ‘Futulică’ la furculiță.

7. Ne jucam cu niste litere magnetice si pierdusem un E, la care Ebi spune ‘S-a pierdut E de noi – a fugit Eul nostru!’ 😂 nimic mai adevarat in vremurile astea!

8. Cand vede pe cineva mai trist la desene spune: ‘E suparat un pic, nu suparat mult.’ 😆

9. Avem o mica poezie si el o repeta in stilul lui: ‘Vine mama de pe *pe jos* / Sa manance / O costiță de Ebiță’

10. Se uita analitic la ceasul de perete, pe care i l-am dat jos pentru analiza atenta, si concluzioneaza: ‘Nu avem 13 pe ceas – sa cumpere mama 13’ 😂😂😂

11. ‘Ceapa e mai tare decat oul’ 🧅💪🏾🥚🤷‍♀️

12. A inceput sa ne intrebe ce inseamna anumite cuvinte, acelea sunt: ‘ce inseamna aiurea‘, ce inseamna vizavi‘, ce inseamna oh my God‘. Obviously ne-a luat prin surprindere la fel ca si covid-19. Tati, take one for the team! 😂

13. Cel mai amuzant e cand se preface ca nu stie sensul anumitor cuvinte si cum sa le pronunte – desi le cunoaste la perfectie – doar ca sa merg sa-l smotocesc la costițe. Spune:

Ingust la dragut

Sentiment la detergent

Maslinute la masinute

Adam la Madame

Iran la pian

Țufos la stufos

Sculelelelelele la scule

Defectat la dezinfectant

Brâzincă la brânzică

14. – Are Ebi 2 mamici? (ma roaga sa-l intreb)

– Nu are, raspunde.

– Cate mamici are Ebi? (ma roaga sa-l intreb)

– Una, raspunde.

– Cine e mamica lui Ebi? (il intreb)

(Ma arata cu degetul)

– Cum o cheama pe mama lui Ebi? (il intreb)

– Autobucă, raspunde. 😂 (ii plac mult autobuzele si ma joc/cant mereu cu el pe tema, si de aici a pastrat doar radacina cuvantului 🤷‍♀️)

– Si pe Ebi cum il cheama?

– Troleibuc 😂 (de la troleibuz)

– Si pe tata lui Ebi?

– Facebook (ca sta pe facebook)

😂😂😂😂😂😂😂😂

15. Si nu in ultimul rand, ieri mi-a recomandat sa-l strig Sebba. Asta dupa ce vazuse un prezentator TV si i-am zis ca-l cheama ‘Vadim’, la intrebarea ‘cum te cheama’ a inceput sa raspunda ca-l cheama ‘Vadin’. Ei bine, nu-l mai cheama Vadin, il cheama Sebba – sa traiti!

❤️ his sense of humor

#momsituation

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

%d bloggers like this: