Nimic nu doboară o mamă

Sa speram ca tu, cel care citesti acest articol, nu ai trecut niciodata prin boala gura – mana – picior. Va dau un hint: bube si durere insuportabila in gat.

Am facut-o eu zilele astea 🙋‍♀️ de fapt chiar acum am asa ceva in remisie, cat scriu pe laptop. Virusul Coxackie (responsabil cu afectiunea) umbla prin mine momentan ca pestele in apa. Cand deschizi orice link despre boala pe google nu te sperii asa tare: sunt doar niste bubite in special in gura/pe mana/picioare (de aici si numele) + simptome de raceala (durere in gat, febra).

Eu am luat-o de la copii, care au luat-o de la gradinita. Copii care tolereaza boala aceasta ca pe orice raceala. Singurul lucru pe care l-am observat mai accentuat la ei au fost durerile in gat (se dezvolta niste bubite in gura). Si ca sa fie tot buchetul plin de culori – la ei exista deja o faringita in evolutie cand s-a lipit si virusul. Dar au fost plini de energie si au mancat bine chiar si cu bubele in gurita.

La mine a fost HORROR! Pana la 40 de ani eu n-am auzit de aceasta boala. Ei bine, acum am si trait-o. Am inceput saptamana cu pierderea vocii, o laringita care ma viziteaza in fiecare an de 4-5 ori iarna. Nimic suspect. Laringita vine si cu durere in gat – suportabila – care se amelioreaza semnificativ cu ceai/pastile de supt. De data asta, ma durea gatul incepand cu cerul gurii. Cand inghiteam saliva. Imaginati-va ca sunteti fortati sa bagati pietre cu ace in gura – de dragul povestii, sunteti un spion capturat pentru tortura. Asa se simte la mestecare si inghitire orice mancare pe boala gura-mana-picior. Asta e numarul 1.

Numarul 2 – bubele. Mi-au aparut pe corp la 2 zile de la durerea in gat, cand mi-am dat seama ca deja nu mai e laringita ci altceva. Rosii, plate initial rare si doar prezente. Dupa inca 24h au inceput sa creasca in volum, sa se inflameze si sa se inmulteasca: pe palme, pe fata/urechi/pe pielea capului, pe talpa. Cele de pe fata si pielea capului te mananca usor, cele de pe interiorul mainii inclusiv varfurile degetelor te fac sa renunti la a desface un bidon de apa, iar cele de pe talpi te fac sa urli de durere. Mergi cu picioarele ca barbatii pe tocuri, zici ca nu-s ale tale. Pare amuzant dar nu e. Bubele acestea dor vreo 2 zile si intre timp dezvolta si un soi de coaja pe care e bine sa o lasi sa cada singura. Demult nu m-am mai simtit ca la pubertate.

Numarul 3 – unghiile. Ma dor cateva unghii, cand apas pe ele. La aceasta minunata boala se pare ca iti pot cadea unghiile din senin. Foarte bine. O sa creasca altele.

Dupa toata aceasta incarcatura de simptome fizice, simt ca renasc. La 5 zile de la gatul inflamat deja totul e mai calm. Mi-am recapatat energia, bubele isi reduc din durere, ma duc sa ma machiez si sa ies afara la cumparaturi. Cu masca pe fata bineinteles, sa nu se sperie nimeni si sa nu se hazardeze virusul.

Cand i-am spus mamei despre simptome imi zice: “ia sa-ti ard niste carbuni sa vad daca ai fost deocheata”. Cica toti carbunii s-ar fi scufundat in cana, semn ca as fi fost deocheata. Eu nu cred in din astea dar sa fie sanatos si bucuros ala care se uita cu invidie. Eu voi continua sa fiu asa cum sunt si sa renasc mereu si mai puternica. Nimic nu doboara o mama!

Asa ca: spalati-va pe maini des si purtati masca in spatii aglomerate. Coxackie a iesit la vanatoare 🥁

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

%d bloggers like this: