Placeri culinare si nu numai

Mai tot timpul viata de mamă e o inlantuire continua de activitati fara pauza intre ele, se stie. Uneori trebuie sa lasi o activitate la 50% progres (sau oriunde pe scara procentelor mici) sa incepi alte 2 in paralel ca apoi sa revii la cea neterminata si asa te trezesti ca e greu sa duci la sfarsit intr-o zi terestra un to-do list facut, cu o seara inainte, in mod realist si coerent. Aparent.

Astazi mi-am eliberat spiritul culinar, nu ca-mi era pofta de ceva, dar aveam o tava de guguluf cumparata si nefolosita. Era pacat sa mai stea ambalata. Destinul mi-a adus in cale o reteta de banana bread, un desert cu care pot fi cu succes mituita oricand. Banana bread si pizza. Imi amintesc si acum, cu o urma de trauma amuzanta, ca la ultima banana bread facuta am primi nota 2… de la un maestru cofetar. Maestru. I could handle that 😂 Bebelusul ma urmarea cu controlul calitatii la fiecare pas. Nu ma grabeam dar nici la relanti nu faceam prajitura, ca eram convinsa de aparitia unei scanceli curand. Si cum eram eu la 80% acoperire a proiectului culinar, incepe printul concertul in pampers. Nu va pot reda in cuvinte cat de fericita sunt cand face bebe caca, asteptam cu interes si 4-5 zile, cu invocarea sfintilor, sa se intample aceasta minune. Doar parintii ma pot intelege. Eu frecam la prajitura, cu mainile murdare, el lansa aluatul in pampers, eu ungeam tava cu unt, el ungea…. si tricoul meu pana am reusit sa-l dezbrac, spal etc. Am si facut un schimb de mirosuri vreo 5 minute cat mi-a luat sa bag totul la cuptor.

Nu e nimic sexy in meseria de mamă, nimic glam, se intampla frecvent sa imbini ‘utilul’ cu ‘placutul’. Unde ‘utilul’ e ce trebuie indeplinit, iar ‘placutul’ e un exotism care ti se permite din an in Paște. Am mai zis-o si-o mai zic: ca mama ai numai sefi si esti seful nimanui. Cam asta e. Si astfel, consider ca ziua a fost un succes rasunator: desert si caca facute in casă. Fabulos!

#bananabread

#aiesitbuna

#placericulinaresinunumai

Advertisement

Author: Miss M

#ambitious #loving #sassy and a bit #smartassy #mamainheels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: